МАГІСТЕРСЬКА: Розробка заходів по боротьбі з пандемією ковід-19 на прикладі мережі Хілтон

 


Предмет: готельна справа, туризм, географія
Тип роботи: дипломна, магістерська.
Об'єм роботи: 78 сторінок А4
Унікальність тексту: 85%

В теперішній час не викликає сумніву той факт, що в навчальному процесі необхідні перетворення які пов'язані з широким діапазоном завдань. Тому виникає проблема пов'язана з необхідністю впровадження в процес навчання сучасних засобів інформаційно-обчислювальної техніки, які ґрунтуються на синтезі сучасних досягнень педагогічної науки і нових аудіовізуальних засобів навчання.

Щоб отримати повний текст роботи звертайтесь за контактами, які є на сайті


ЗМІСТ

ВСТУП
РОЗДІЛ 1. СУЧАСНИЙ СТАН СВІТОВОГО ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ
1.1 Тенденції розвитку світового готельного бізнесу за умов
пандемії
1.2 Стан світового готельного бізнесу 
1.3 Стан готельного бізнесу в Україні та Києві 

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛІВ HILTON
2.1 Загальна характеристика мережі готелів Hilton Worldwide 
2.2 Аналіз фінансового стану мережі готелів Hilton Worldwide 
2.3 Аналіз фінансового стану Hilton Kyiv

РОЗДІЛ 3. ЗАХОДИ ПРОТИДІЇ ПАНДЕМІЇ HILTON KYIV
3.1 Загальна характеристика проведених заходів щодо протидії пандемії в готелі Hilton Kyiv
3.2 Пропозиція заходів щодо протидії пандемії у готелі Hilton Kyiv

ВИСНОВКИ
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
ДОДАТКИ


ВСТУП

Актуальність теми. Поширення пандемії COVID-19 та широкомасштабні обмеження на поїздки завдавала шкоди світовій індустрії туризму та гостинності. Готелі особливо схильні до криз у зв'язку зі скороченням туристичного потоку. Оскільки заходи по всьому світу скасовувалися або відкладалися, а заповнюваність готелів різко падала, пандемія COVID-19 завдала серйозного удару міжнародному готельному бізнесу. В умовах розповсюдження інфекції в готельному бізнесі розроблялися заходи, що здатні забезпечити безпеку здоров'я та комфорт як майбутнім клієнтам, так і безпосередньо співробітникам готелів.
Найбільш актуальною тенденцією розвитку світового готельного бізнесу в умовах пандемії є застосування штучного інтелекту та робототехніки у готелі. У практиці управління готелями готельні оператори починають приділяти більше уваги потенційним перевагам штучного інтелекту (ШІ) та такому науковому напрямку, як робототехніка [1]. 
Все більше досліджень присвячується впливу ШІ та робототехніки на готельний бізнес на індивідуальному та організаційному рівні. Крім того, враховуючи роль соціального дистанціювання як ефективної стратегії запобігання COVID-19, впровадження штучного інтелекту та робототехніки в готелях, особливо у сценаріях із частим контактом, може допомогти захистити гостей та співробітників сервісних служб. Після закінчення пандемії COVID-19 у готельєрам, які застосовували штучний інтелект, надається чудова можливість дати поради та рекомендації розробникам ШІ з метою подальшої оптимізації завдань штучного інтелекту та робототехніки, що керується ШІ під систему послуг готелю. COVID-19 дуже заразний під час передачі від людини до людини [2], і світове співтовариство було покликане зменшити особисті контакти та збільшити фізичну дистанцію [3]. 
Таким чином, можна сказати, що спалах COVID-19 прискорює проникнення штучного інтелекту та робототехніки в індустрію гостинності. Зокрема, все більше готелів у найближчі роки застосовуватимуть безпілотні пристрої та використовуватимуть роботи для надання повністю безконтактних послуг. Очікується, що в найближчому майбутньому на зміну послугам міжособистісної комунікації почнуть застосовуватись роботи-реєстратори, аутентифікація за допомогою сканування особи, голосове управління гостями, доставка з допомогою роботів, роботи помічники-консьєржі та інші безконтактні послуги. Змінний ландшафт готельного обслуговування пропонує готельєрам можливість краще обслуговувати та радувати гостей інноваційними способами за допомогою штучного інтелекту та робототехніки [4]. 
Ступінь наукової розробленості теми. Для дослідження готельного ринку теоретичною та методологічною базою дослідження були роботи, навчальні посібники та статті українських та зарубіжних авторів у галузі готельно-ресторанного бізнесу: І. Ансоффа, Р. Пітса, X. Хопкінса, Ф. Котлера, Ст А. Козлова, Є. С. Григоряна, Колліза Д.Д., Монтгомері С.А. Петрова А.Н., Гольдштейн Г. Я.
Вивченню специфіки готельно-ресторанного бізнесу присвячені дослідження та практичні рекомендації таких авторів, як: А. В. Гідбут, А. Г. Мезенцев, А. Д. Чуднівський, В. Г. Гуляєв, К. С. Шеремент, В. С. Анфілатов, І. А. Бланк, А. Г. Воронін, А. Г. Мезенцев, Д. Грейсон, Т. І. Друкер, А. О. Яворська, І. В. Зорін, Ст Азар, І. П. Мацицький.
Об'єкт дослідження - готель Hilton Kyiv.
Предмет дослідження – заходи по боротьбі з пандемією короновірусу на прикладі мережі Hilton.
Мета дослідження – розробити пропозиції заходів щодо протидії пандемії у міжнародному готельному бізнесі на прикладі Hilton Kyiv.
Для досягнення мети поставлено такі завдання:
1) оцінити сучасний стан світового готельного бізнесу;
2) проаналізувати стан готельного бізнесу України;
3) провести аналіз стану готельного бізнесу міста Києва;
4) провести діагностику фінансово-господарської діяльності мережі готелів Hilton Worldwide;
5) провести діагностику фінансово-господарської діяльності готелю Hilton Kyiv;
8) надати пропозиції щодо розробки заходів щодо протидії пандемії в міжнародному готельному бізнесі.
Емпірична база дослідження включає навчально-методичну і науково-дослідну літературу, нормативно-правові акти, дані корпоративної статистики, офіційні статистичні дані служби державної статистики з тематики дослідження.
Наукова новизна: розроблено методичний підхід у формі алгоритму для підприємств готельно-ресторанного бізнесу по боротьбі з короновірусом, що дозволяє компаніям ефективно боротися із пандемією.
Практична значущість дослідження полягає у можливості використання одержаних результатів для проведення подальших досліджень, для більш поглибленого опрацювання питань боротьби з короновірусом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу для стимулювання розвитку галузі.
Структура роботи. Випускна робота складається з вступу, трьох розділів, висновків, списку використаної літератури та додатків.


ВИСНОВКИ

У роботі було поставлено та вирішено такі завдання:
1. Оцінено сучасний стан світового готельного бізнесу. Проведений аналіз стану світового готельного бізнесу на прикладі великих світових регіонів показав, що країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону, а також країни Близького Сходу та Африки стали першими, готельний бізнес яких зазнав збитків. Однак, готелі Америки та Європи, у зв'язку з суворішими обмежувальними заходами на тлі важкої епідеміологічної обстановки, зазнали найбільших збитків.
2. Проаналізовано стан готельного бізнесу України. Проведений аналіз стану готельного бізнесу України на прикладі міста Києва показав, що ключові показники ефективності номерів київських готелів, такі як ADR, RevPAR та завантаження майже в 3 рази знизилися у 2020 році порівняно з 2019 роком. 
3. Проведений аналіз стану готельного бізнесу міста Києва на основі динаміки середньої ціни номера готелю за добу показав, що в цілому по Україні ціни на номер готелю знизилися, проте не тільки у зв'язку з пандемією, але і за рахунок конкуренції, що росте, а також коригуванням цін. У Києві ціни, навпаки, підвищилися, що пов'язано з низькою конкуренцією і стабільним попитом за рахунок туристів.
4. Проведено діагностику фінансово-господарської діяльності мережі готелів Hilton Worldwide, яка показала, що за рахунок впливу пандемії COVID-19 на готельний бізнес, ключові показники ефективності Hilton Worldwide у 2020 році зазнали досить сильних змін у гірший бік: сумарне завантаження мережі готелів Hilton World впала до 40,3% у 2020 році порівняно з 74,7% у 2019 році, середня ціна номера за добу впала зі 141,8 долара у 2019 році до 114 доларів у 2020 році, а середній дохід за номер на добу впав з 106,2 доларів у 2019 році до 46 доларів у 2020 році. Чистий збиток мережі Hilton Worldwide за 2020 рік становив 720 млн. доларів.
5. Проведено діагностику фінансово-господарської діяльності готелю Hilton Kyiv, яка показала, що пандемія так чи інакше вплинула на готель, хоч і не так згубно, як на світову мережу готелів Hilton Worldwide. У 2020 році в порівнянні з 2019 роком завантаження готелю знизилося з 62,2% до 49,4%, середня ціна номера за добу з 2853 до 2618 грн, а середній дохід за номер на добу з 1774 до 1292 грн. Чистий прибуток готелю Hilton Kyiv за 2020 рік склав 33,7 млн. грн.
6. Надано пропозиції щодо розробки заходів щодо протидії пандемії в міжнародному готельному бізнесі. Серед необхідних заходів з метою протидії пандемії COVID-19 для готелю Hilton Kyiv були запропоновані: вакцинація штату співробітників, розміщення охоронця на вході в готель, впровадження робота-дезінфектора з ультрафіолетовим випромінюванням С (UVC) у діяльність з прибирання та дезінфекції номерів, установка додаткових фільтрів HEPA (High Efficiency Particulate Air) у кондиціонери готелю. Для кожного заходу було зроблено наступне: визначено етапи робіт, побудовано календарні графіки робіт (діаграми Ганта), призначено посадових осіб, а також наведено орієнтовні витрати, пов'язані із здійсненням заходів.


СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1. Zabin, J. (2019) «Artificial intelligence: Working hand in hand with hotel staff» [Electronic resource]: URL: https://hoteltechnologynews.com/2019/07/artificial-intelligence-working-hand-in- hand-with-hotel-staff/
2. Chan, J.F.W., Yuan, S., Kok, K.H., To, K.K.W., Chu, H., Yang, J., Xing, F., Liu, J., Yip, C.C.Y., Poon, R.W.S. and Tsoi, H.W. 2020. «A familial cluster of pneumonia associated with the 2019 novel coronavirus indicating person-to-person transmission: a study of a family cluster», The Lancet, Vol. 395 No. 10223, pp. 514-523.
3. WHO 2020 «Q&A on coronaviruses (COVID-19)» [Electronic resource]: URL: https://www.who.int/newsroom/q-a-detail/q-a-coronaviruses/
4. Huang, M. and Rust, R.T. 2018. «Artificial intelligence in service», Journal of Service Research, Vol. 21 No. 2, pp. 155-172.
5. Kuo, C.M., Chen, L.C. and Tseng, C.Y. 2017. «Investigating an innovative service with hospitality robots», International Journal of Contemporary Hospitality Management, Vol. 29 No. 5.
6. Li, J.J., Bonn, M.A. and Ye, B.H. 2019. «Hotel employee's artificial intelligence and robotics awareness and its impact on turnover intention: The moderating roles of perceived organizational support and competitive psychological climate», Tourism Management, Vol. 73, pp. 172-181.
7. Huang, M.-H. and Rust, R. T. 2020. «Engaged to a robot? The role of AI in service», Journal of Service Research [Electronic resource]: URL: https://doi.org/10.1177/1094670520902266
8. Mariani, M. 2019. «Big data and analytics in tourism and hospitality: A perspective article», Tourism Review, Vol. 75 No. 1, pp. 299-303.
9. Mariani, M.M. and Perez Vega, R. 2020. «Beyond the hype: Psychological mechanisms enabling the acceptance, adoption, and engagement with Artificial Intelligence technology in marketing», Psychology and Marketing, forthcoming.
10. Wen, J., Liu, X. and Yu, C. 2020. «Exploring the roles of smart services in Chinese senior tourists’ travel experiences: an application of psychological reactance theory», Anatolia. doi: 10.1080/13032917.2020.1742750
11. Davenport T. H. , Ronanki R. «Artificial intelligence for the real word». Harvard business rev. - Boston, 2018. - Vol. 96, n 1/2. - P. 108-116. [Electronic resource]: URL: https://hbr.org/webinar/2018/02/artificial-intelligence-for-the-real- world/
12. Hung, K.K., Mark, C.K., Yeung, M.P., Chan, E.Y. and Graham, C.A. 2018. «The role of the hotel industry in the response to emerging epidemics: A case study of SARS in 2003 and H1N1 swine flu in 2009 in Hong Kong», Globalization and Health, Vol. 14 No. 1, 117
13. Lockyer, T. 2005. «The perceived importance of price as one hotel selection dimension», Tourism Management, Vol. 26 No. 4, pp. 529-537
14. Gu, H. and Ryan, C. 2008. «Chinese clientele at Chinese hotels - Preferences and satisfaction», International Journal of Hospitality Management, Vol. 27 No. 3, pp. 337- 345.
15. Magnini, V.P., Crotts, J.C. and Zehrer, A. 2011. «Understanding customer delight: An application of travel blog analysis», Journal of Travel Research, Vol. 50 No. 5, pp. 535- 545.
16. Barber, N. and Scarcelli, J.M. 2010. «Enhancing the assessment of tangible service quality through the creation of a cleanliness measurement scale», Managing Service Quality: An International Journal.
17. Park, H., Kline, S. F., Kim, J., Almanza, B. and Ma, J. 2019. «Does hotel cleanliness correlate with surfaces guests contact?», International Journal of Contemporary Hospitality Management.
18. Zhang, S., Diao, M., Yu, W., Pei, L., Lin, Z. and Chen, D. 2020. «Estimation of the reproductive number of novel coronavirus (COVID-19) and the probable outbreak size on the Diamond Princess cruise ship: A data-driven analysis», International Journal of Infectious Diseases, Vol. 93, pp. 201-204.
19. Zemke, D.M.V., Neal, J., Shoemaker, S. and Kirsch, K. 2015. «Hotel cleanliness: Will guests pay for enhanced disinfection?», International Journal of Contemporary Hospitality Management, Vol 27 No. 4, pp. 690-710.
20. Wang, G., Zhang, Y., Zhao, J., Zhang, J. and Jiang, F. 2020. «Mitigate the effects of home confinement on children during the COVID-19 outbreak», The Lancet.
21. Zhou, P., Yang, X.L., Wang, X.G., Hu, B., Zhang, L., Zhang, W., Si, H.R., Zhu, Y., Li, B., Huang, C.L. and Chen, H.D. 2020. «A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus of probable bat origin», Nature, pp. 1-4.
22. Balaji, M.S., Jiang, Y. and Jha, S. 2019. «Green hotel adoption: A personal choice or social pressure?», International Journal of Contemporary Hospitality Management, Vol. 31 No. 8, pp. 3287-3305.
23. Han, H., Kim, Y., Kim, C. and Ham, S. 2015. «Medical hotels in the growing healthcare business industry: Impact of international travelers' perceived outcomes», Journal of Business Research, Vol. 68 No. 9, pp. 1869-1877.
24. Nguyen, D.N., Imamura, F. and Iuchi, K. 2017. «Public-private collaboration for disaster risk management: A case study of hotels in Matsushima, Japan», Tourism Management, Vol. 61, pp. 129-140.
25. Benchmarking the Global Hotel Industry [Electronic resource]:  URL: https://str.com/industries/hotels/
26. The Lost Year: How COVID-19 Has Altered the Hotel Industry [Electronic resource]: URL: https://www.costar.com/article/539962170/the-lost- year-how-covid- 19-has-altered-the-hotel-industry/.
27. Кабелкайте-Вайткене Ю.А. Вплив пандемії коронавірусу на індустрію гостинності: проблеми та можливості. Регіони: погляд у майбутнє. 2021. №3. С.57-66.
28. Розрахунок основних показників у готельному бізнесі [Електронний ресурс]: Режим доступу: https://vc.uа/flood/24755-basic-indicators-for-hotels/
29. ЕМІС Державна статистика [Електронний ресурс]: Режим доступу: https://fedstat.uа/indicator/31448/
30. Ціни на номери в готелях знизилися майже на 20%, Welcome Times 2019 [Електронний ресурс]: Режим доступу: https://welcometimes.uа/news/ceny-na-nomera-v-otelyah-snizilis-pochti-na-20 /
31. Hilton Worldwide Holdings FINANCIAL REPORTING SEC FILINGS Annual Report February 11, 2020 [Electronic resource]: URL: https://ir.hilton.com/financial-reporting/sec-filings
32. Офіційний сайт готелів Hilton, Наші готелі [Електронний ресурс]: Режим доступу: https://www.hilton.uа/hotels/?page=1&destinations=
33. Hampton by Hilton [Electronic resource]: URL: https://en.wikipedia.org/wiki/Hampton_by_Hilton
34. Hilton Garden Inn [Electronic resource]: URL: https:// en.wikipedia.org/wiki/Hilton_Garden_Inn
35. Hilton Hotels & Resorts [Electronic resource]: URL: https://en.wikipedia.org/wiki/Hilton_Hotels_%26_Resorts
36. Hilton CleanStay Brings New Standard of Cleanliness Worldwide in Time for Summer Travel [Electronic resource]: URL: https://newsroom.hilton.com/corporate/news/hilton-cleanstay-a-new-standard-of- cleanliness
37. Hilton EventReady, event planner resources [Electronic resource]: - URL: https://meetings.hilton.com/eventready-resources
38. Статистика вакцинації від коронавірусу в Україні та світі [Електронний ресурс]: Режим доступу: https://gam-kovid-vak.uа/statistika- vakcinacii-ot-koronavirusa/
39. Germ-zapping robots: Your COVID-19 questions answered [Electronic resource]: URL: https://www.cbc.ca/news/germ-zapping-robots-your-covid-19- questions-answered-1.5531057
40. Can this germ-zapping robot really kill the coronavirus? [Electronic resource]: URL: https://nypost.com/2020/05/01/can-this-germ-zapping-robot- really-kill-the-coronavirus/
41. How Coronavirus Spreads | CDC [Electronic resource]: URL: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/how-covid- spreads.html
42. Submicron and Nanoparticulate Matter Removal by HEPA-Rated Media Filters and Packed Beds of Granular Materials [Electronic resource]: - URL: https://ntrs.nasa.gov/citations/20170005166
43. Disinfection and Sterilization [Electronic resource]: URL: https://www.cdc.gov/infectioncontrol/guidelines/disinfection/index.html
44. Infection Control Guidance for Healthcare Professionals about Coronavirus (COVID-19) [Electronic resource]: URL: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/infection-control.html
45. Can HEPA Air Purifiers Capture the Coronavirus? [Electronic resource]: URL: https://www.nytimes.com/wirecutter/blog/can-hepa-air-purifiers-capture- coronavirus/amp/


Немає коментарів:

Дописати коментар

Сервис звонка с сайта RedConnect